Doordat we onderzoek deden naar Lans'en uit Stompwijk en Veur en omgeving kwamen we ook afstammelingen tegen uit Den Haag (vroeger Haeg Ambaght). Uit onderzoek in gemeentearchief Den Haag blijkt dat deze Lans'en afstammen van Van Der Lans. Aangezien hier al eerder onderzoek naar is gedaan door oa André de Kleine en Angelique Streur gaat mijn dank dan ook vooral naar hun uit daar waar het gegevens over van der Lans betreft. Daarnaast gaat er dank uit naar Theo Lans voor aanvullende informatie. Tevens heel veel archief bezoek en gelukkig steeds meer bronnen beschikbaar via internet. Ook zogenaamde losse vermeldingen op websites en geneanet heb ik (zoveel als mogelijk) na controle in deze genealogie verwerkt.

Omdat met name in de Bollenstreek (westen van Nederland) ook veel Van der Lans'en voorkwamen, was ik geďnteresseerd of deze een familieband/afstamming kenden van de Den Haag tak. En dat bleek ook zo te zijn. De eerste voorvader van deze tak is tot nu toe Wouter Engels Lantsman geboren vermoedelijk zo rond 1580, afkomstig uit Maastricht.

Ondanks dat het onderzoek naar de koppeling Den Haag en de Bollenstreek puur uit nieuwsgierigheid was ontstaan, en de gegevens zo goed als mogelijk zijn uitgezocht kan er altijd een foutje zijn ingeslopen. Ik hoop dat de gegevens die zijn vermeld leiden tot gegevensuitwisseling en vervolmaking. Omdat de geboorten vanaf ong 1910 niet opgenomen zijn wegens privacy wil dat niet zeggen dat die gegevens niet onderzocht zijn. Vele gegevens tot aan 1960 en soms nog later zijn in mijn bezit. Omdat de tijd voor uitvoerig onderzoek naar met name de oudste generatie ontbrak was ik zeer verheugd met het onderzoek van Marcel van der Lans waar ik in 2013 via internet tegen aan liep. Zijn uitvoerig onderzoek is bijzonder goed weergegeven op zijn website www.marcelvanderlans.nl

   Veel plezier bij het bekijken. Mocht u aanvullingen en/of vragen hebben, mail dan 

Sjon Lans   

Bij gebruik van de gegevens van deze website wordt verwacht dat een verwijzing naar deze site wordt opgenomen als bronvermelding.