Ik ben uit nieuwsgierigheid begonnen om uit te pluizen waar mijn vader en opa geboren zijn en gewoond hebben. Vroeger zaten we met alle neefjes al in de telefoonboeken te kijken welke achternaam het meeste voorkwam. Computers en internet waren voor ons onbekend (we hielden het bij 78-toeren plaatjes draaien van opa). Ik denk dat toen eigenlijk al de interesse is gewekt.  In december 2003 heb ik de eerste stappen gezet naar de stamboom van mijn familietak, en binnen korte tijd zit je dan rond 1700. Even gedacht dat het hierbij bleef, tot ik op een kaartensysteem van naamgenoot wijlen CCJ Lans stuitte (betreft een eigen toegang op de archieven) waardoor 1560 al snel werd bereikt.

Maar toen kwam ook de interesse om voor zover mogelijk de zijtakken uit te zoeken van broers en zussen per generatie. Juist bij het uitzoeken van die zijtakken heb ik kennis mogen maken met neven en nichten van mijn vader, waarvan hijzelf het bestaan niet eens wist. Dit contact leverde me onder andere een foto op die ik bij een stukje geschiedenis heb gebruikt. Het zal nooit af zijn, want door verhuizingen, geboortes in andere plaatsen dan men woonde kan het altijd zijn dat er wat ontbreekt. Maar tegelijkertijd is dat het leuke eraan.

  Het idee om de gegevens op internet te zetten is denk ik net zoals bij velen een manier om anderen te laten delen in jouw onderzoek en mogelijk levert het nieuwe gegevens op. Elke keer als er een deel is uitgezocht wordt de site aangevuld.

   Veel plezier bij het bekijken. Mocht u aanvullingen en/of vragen hebben, mail dan 

Sjon Lans   

Bij gebruik van de gegevens van deze website wordt verwacht dat een verwijzing naar deze site wordt opgenomen als bronvermelding.